Sport
Alles je moet weten over een HIIT training

Alles je moet weten over een HIIT training

Wanneer je aan krachttraining doet, is het belangrijk dat je de oefeningen zo uitvoert dat je spieren optimaal werken. Dit betekent dat je niet alleen maar rustig aan moet doen, maar ook regelmatig wat extra inspanning moet leveren. In dit artikel lees je alles over HIIT training: wat het is, hoe het werkt en waarom het zo goed voor je is!

Wat is HIIT?

HIIT staat voor ‘High Intensity Interval Training’. Dit is een vorm van krachttraining waarbij je korte, intensieve inspanningen afwisselt met korte rustpauzes. HIIT training is een zeer efficiënte manier om spieren en uithoudingsvermogen te trainen. Omdat je tijdens HIIT training hard werkt, zul je ook meer calorieën verbranden dan bij andere vormen van training.

De voordelen van HIIT

Als je aan krachttraining doet, is het belangrijk om je spieren regelmatig uit te dagen. Dit kan door middel van verschillende soorten trainingen, maar een HIIT training is een van de beste manieren om dit te doen. HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is een korte, maar zeer intensieve workout. HIIT kan je helpen bij het verbranden van vet, het verbeteren van je uithoudingsvermogen en het versterken van je spieren.

Hoe zet je een HIIT training samen?

HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is een relatief korte, maar zeer intensieve training. Een HIIT training duurt meestal tussen de 10 en 30 minuten en bestaat uit verschillende oefeningen die elk 30 seconden tot 1 minuut duren. De oefeningen worden afgewisseld met korte rustpauzes.

HIIT is een perfecte manier om vet te verbranden, maar het is niet voor iedereen geschikt. Als je gezond bent en je conditie goed is, dan kan HIIT een geweldige aanvulling zijn op je workout routine. Maar als je net begint met sporten of je hebt gezondheidsproblemen, dan is HIIT waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou.

HIIT oefeningen

HIIT is een afkorting voor High Intensity Interval Training. Dit betekent dat je korte, maar zeer intensieve oefeningen doet met korte rustpauzes ertussenin. Deze manier van trainen is erg effectief, want je verbrandt veel calorieën in een korte tijd en het stimuleert ook nog eens je metabolisme.

HIIT trainingen zijn ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten, want je kan al results bereiken met slechts 20-30 minuten per dag. Je kan HIIT oefeningen op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door sprints te wisselen met wandelpauzes of door hard te trappen op de fiets gedurende 1 minuut en dan rustig aan te doen gedurende 2 minuten.

Wanneer je begint met HIIT is het belangrijk om rustig op te bouwen, want het is intensief en kan erg belastend zijn voor je lichaam. Begin dus met korte sessies van 10-15 minuten en bouw dit rustig op. Als je onvoldoende uithoudingsvermogen hebt, kan je aan het begin ook een rustig tempo aanhouden en hierin later steeds korte versnellingen aanbrengen.

Een HIIT workout is er meestal voor iedereen die kan lopen of fietsen met een behoorlijke intensiteit. Dit hoeft niet per se hard sprints te zijn, maar wel sneller dan je normaal gaat. Je zou bijvoorbeeld de grens tussen wandelen en lopen kunnen bepalen: als je nog net niet moet hijgen, maar wel actief in beweging bent, dan ben je waarschijnlijk al snel genoeg (omdat het hiervoor gemiddelde mensen is).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *